Doelstellingen

Rolstoelbasketbal VZW is een vzw opgericht door 8 personen met een grote passie voor rolstoelbasketbal!

 

De vzw heeft 2 grote doelstellingen:

 

      • De organisatie van het International Easter Tournament Wheelchair Basketball.

Het International Easter Tournament Wheelchair Basketball of Internationaal Paastoernooi Rolstoelbasketbal staat hoog aangeschreven bij de toplanden in het rolstoelbasketbal. Tijdens het toernooi nemen vijf topploegen het tegen elkaar op. In 2019 nam voor de eerste maal een team uit iedere zone van IWBF deel: Brazilië, Groot-Brittannië, Japan, Nederland en Zuid-Afrika.
Bij vorige edities namen Australië, België, Canada, Duitsland, Italië, Frankrijk en Spanje deel, allemaal landen die tot de top van het rolstoelbasketbal behoren.
In 2020 en 2021 was het tornooi aan zijn vijftiende editie toe. Maar de corona-crisis stak stokken in de wielen, en we moesten het 2 maal annuleren.

 

      • Ondersteuning van onze clubs die een jeugdwerking rolstoelbasketbal hebben.

De eventuele opbrengsten van het Paastoernooi investeren we in het jeugdrolstoelbasketbal in Vlaanderen. We willen de clubs met een eigen jeugdwerking een extra impuls geven, zodat ze hun jeugdwerking verder kunnen uitbouwen.
Met het opstarten van verschillende projecten willen we de clubs ook op andere vlakken de nodige ondersteuning geven in het uitbouwen van hun jeugdwerking :

  • Van binding tot strapping
  • RBB Rolling Assist
Scroll naar boven