Rolstoelpool : RBB Rolling Assist

In Vlaanderen zijn er meer en meer rolstoelbasketbalclubs die inzetten op het vinden en opleiden van nieuwe jeugdspelers. Clubs hebben echter maar een beperkt aantal stoelen die ze kunnen gebruiken voor deze nieuwe spelers maar veelal zijn deze stoelen ver van ideaal voor deze spelers. Deze nieuwe spelers moeten daardoor dikwijls beginnen rolstoelbasketbal spelen in een rolstoel die veel te groot is en/of die niet aangepast is aan de noden van de speler. Clubs hebben niet de middelen om voor deze spelers zelf een basketbalrolstoel te voorzien. Men moet zich behelpen met oude rolstoelen die men doorheen de jaren verzamelt heeft maar deze zijn vaak veel te groot en/of niet instelbaar naar de noden van de jeugdspelers. Dit is verre van optimaal en dikwijls haken spelers hier ook door af.

Om de clubs hierin te ondersteunen starten we met de rolstoelpool “RBB Rolling Assist”. We willen een pool creëren van instelbare sportrolstoelen die door de rolstoelbasketbalclubs in Vlaanderen gebruikt kunnen worden om aan hun nieuwe (jeugd) rolstoelbasketbalspelers een goede en passende rolstoel te geven. Eens de jeugdspeler dan zijn eigen (op maat gemaakte) rolstoel aankoopt komt deze rolstoel terug in de pool van rolstoelen en kan deze opnieuw gebruikt worden door een nieuwe speler om kennis te maken met het rolstoelbasketbal en op zoek te gaan naar de beste zitpositie in de rolstoel.

Om van start te kunnen gaan met “RBB Rolling Assist” zullen we met Rolstoelbasketbal vzw 4 nieuwe instelbare rolstoelen aankopen. We kiezen voor de Top End Pro Rolstoelbasketbal Rolstoel omdat deze een aantal voordelen heeft. Door de instelbaarheid van de rolstoel kan men gaan experimenteren met de zitpositie van de speler om zo de meeste optimale zitpositie te vinden. Dit maakt dat deze rolstoel ideaal is voor beginnende en/of jeugdspelers. Kinderen en jongeren groeien immers nog heel veel waardoor een op maat gemaakte rolstoel al snel weer te klein is. Deze stoel heeft door instellingsmogelijkheden ook de mogelijkheid om mee te groeien met de jeugdspeler.

Rolstoelbasketval vzw is nu op zoek naar mensen, sportclubs, verenigingen, bedrijven, … die dit project willen ondersteunen door lid te worden van de ‘RBB Rolling Assist’. Als lid van ‘RBB Rolling Assist’ wordt je vermeld op onze website en wordt je uitgenodigd op de VIP-receptie van het Paastoernooi Rolstoelbasketbal.

Hoe kan je lid worden van ‘RBB Rolling Assist’

  • Als individu stort je €50 op het rekeningnummer van rolstoelbasketbal vzw met de vermelding van u naam en ‘RBB Rolling Assist’.
  • Als sportclub, vereniging, bedrijf,… stort je €250 op het rekeningnummer van rolstoelbasketbal vzw met de vermelding van u naam en ‘RBB Rolling Assist’.

Mocht u hierover nog vragen hebben of wanneer u ons op een andere manier wil ondersteunen mag u ons altijd contacteren op het volgende email adres : info@rolstoelbasketbal.eu .

Scroll naar boven