Van binding tot strapping

Rolstoelbasketbal VZW is op zoek naar oude en/of kapotte snowboard bindingen, om beginnende spelers rolstoelbasketbal de mogelijkheid te bieden om op een goede manier vastgebonden te zijn in hun rolstoel.

Voor een rolstoelbasketbal speler is de aankoop van een rolstoel niet goedkoop. Een sportrolstoel is echter een zeer belangrijk deel van de uitrusting. Het is ook belangrijk dat een speler op een goede manier is vastgemaakt in zijn sportrolstoel zodat hij/zij tot de beste prestaties kan komen op het basketbalveld. De beste manier om vastgemaakt te worden in hun sportrolstoel is door gebruik te maken van bindingen die door snowboarders gebruikt worden om zich vast te maken op hun snowboard. De bindingen van een snowboarder moeten alleen wat aangepast worden om tot een zeer goede strapping voor rolstoelbasketbal te komen.

Er zijn verschillende maten en soorten in die strappings en het is niet vanzelfsprekend om direct de juiste te hebben. Deze strappings zijn ook vrij duur (gemiddeld tussen de 200 en 300 euro) waardoor heel wat spelers afhaken of met verkeerde strappings zitten omdat ze een verkeerd type (grootte, lengte, padding, …) hebben aangekocht.

Met Rolstoelbasketbal vzw willen we hier een oplossing voor aanbieden aan de vele jonge spelers die op zoek zijn naar een goede strapping.

Er worden jaarlijks heel wat half kapotte of half versleten bindingen vervangen en de oude worden dan gewoon weg gesmeten. Wij kunnen echter van die kapotte en/of half versleten bindingen nog perfecte strappings maken om te gebruiken in het rolstoelbasketbal. Daarom zouden we aan u willen vragen om deze in de toekomst niet meer weg te smijten maar die ergens apart te bewaren en dan komen wij die ophalen op een moment dat voor u past.

Als return kunnen we uw logo dan ook op onze website plaatsen en zal u een VIP-uitnodiging ontvangen voor het Internationale Paastoernooi (www.rolstoelbasketbal.eu) dat ook door ons georganiseerd wordt.

Op deze manier zouden wij heel wat spelers in België kunnen helpen aan een goede strapping in hun rolstoel. Afhankelijk van aantal bindingen die we kunnen recupereren willen we dan eventueel ook nog spelers in het buitenland waar rolstoelbasketbal nog in zijn kinderschoenen staat ook gaan helpen door ook voor hen een goede strapping te voorzien.

Indien u oude en/of kapotte strappings wil schenken aan de rolstoelbasketbal vzw, of meer informatie wenst, kan u ons contacteren via het onderstaande formulier.

    Scroll naar boven